POEKE EN PACCO IN THAILAND

mei - juni 2009

woensdag 22 april 2009

Drukte voor vertrek...

De voorbereidingen zijn nog steeds in volle gang. Al durf ik met enige aarzeling toch te stellen dat het lijstje van 'to do' erg begint te slinken. Natuurlijk komt er elke dag wel weer iets bij, maar aan de 'randvoorwaarden' lijken we te hebben voldaan. De grootste taak die er nu nog ligt is alles in de twee rugzakken krijgen..... En daar hebben we nu nog twee weken voor.
De minilaptop is gekocht. Het is een EeePc van Asus geworden en we zijn er (tot nu toe) zeer tevreden over. We zijn inmiddels ook bedreven in het downmoaden van filmpjes, dus een stick vol met kijkpret voor de jongens ligt al klaar. Ook hebben we al een paar keer geoefend met skypen. Erg grappig om iemand te kunnen zien tijdens het bellen! Hopelijk lukt het vanuit daar net zo goed....
Jaan heeft inmiddels ook zijn 6e verjaardag gevierd. Het belangrijkste kado is toch wel zijn KiddiZoom. Ook deze is reeds gevuld met liedjes, en hij heeft al druk geoefend met foto's maken.... en bewerken! Mama met een dikke rode neus, papa met ridderhelm, oma met prinsessen-look en opa achter tralies.... De lol kan niet op! Hopelijk gaat hij er tijdens de reis net zoveel plezier aan beleven. Nu de verjaardag achter de rug is, wordt er steeds vaker gevraagd wanneer we nu gaan vertrekken. De aftelkalender is gemaakt, en vanaf komend weekend gaan we afstrepen. Tijn juicht met alles mee, maar ik vraag me af wat hij er werkelijk van begrijpt. Hij heeft het er wel regelmatig over. Als hij een vliegtuig ziet, of wanneer hij even op zijn Thais een hoofknikje maakt en met gevouwen handjes sawadee of boehda murmelt. Als ik hem in de tuin zie wroeten in de aarde en kliederen met water, kan ik bijna niet wachten om hem los te kunnen laten op de Thaise stranden! Nog 1 weekje werken.... Hoe onwerkelijk!